You are here: Home » Windows » Windows 2012 Öncesi Domain Controller Üzerinde Internet Explorer 10 Proxy Ayarlarının Yapılması

Windows 2012 Öncesi Domain Controller Üzerinde Internet Explorer 10 Proxy Ayarlarının Yapılması

Uzun bir aradan sonra yeniden paylaşımlara devam edebilmek gerçekten güzel…

Windows 2012 kurulu olmayan bir bir domain yapınız varsa daha dogrusu domain controllerlarınızdan herhangi biri Windows 2012 değil ise Internet Explorer 10 güncellemesi yapılmış sistemlerinizle başınız belada demektir. Çünkü Microsoftun IE 10 ile maintenance ayarlarında değişikliğe gitmesi yüzünden Windows 2008 R2 işletim sistemi dahil olmak üzere GPO üzerinden IE10 yüklü sistemlerinize proxy vb ayarları basmak artık mümkün değil. Sebebi ise IE10 GPO Administrative Templatelerinin sadece Windows 2012 ve sonrası işletim sistemlerine import edilebiliyor olması.

Yine de ortamınıza Windows 2012 yüklü bir sunucu kurulana kadar uygulanabilecek çözümler mevcut. Biz bu yazıda GPO üzerinden registry’de uyguladığımız değişiklikleri kullanıcılara göndererek proxy ayarlarını değiştiriyor olacagız.

 

Bu değişiklik için öncelikle IE10_Proxy_With_Registry adında ya da hatırlamanızı sağlayacak başka bir adla yeni bir GPO oluşturun ve atamak istediğiniz OU’ya bu GPO’yu bağlayın. Yeni GPO oluşturmak yerine varolanı da kullanabilirsiniz fakat Windows 2012 yuklu bir domain oluşturduğunuzda yapacağınız bu değişiklikten kurtulmak ve bu değişikliği GPO’nun adından hatırlamak daha kolay olacaktır.

 

Yeni eklediğiniz policy üzerinde “User Configuration > Preferences > Windows Settings > Registry” yolunu izleyerek 3 adet registry item oluşturacağız. ie10_proxy1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 – HKEY_CURRENT_USER altında Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings yolu altındaki ProxyEnable değerini 1 yapıyoruz. (alttaki resimde tüm diğer parametrelerin ne olacağını belirttim)

 

 

Proxy1

 

2 – HKEY_CURRENT_USER altında Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings yolu altındaki ProxyOverride değerinde hangi adreslere proxy kullanılmadan gidileceğini belirtiyoruz. (alttaki resimde tüm diğer parametrelerin ne olacağını belirttim, value data alanının kendinize göre özelleştirin)

 

Proxy2

 

 

3 – HKEY_CURRENT_USER altında Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings yolu altındaki ProxyServer key alanı ekleyip ( bu alanı key path alanında bulamassanız sorun etmeyin çünkü  Value Name alanına ProxyServer yazarsanız ilk gpupdate ile GPO’yu alan sistemlerde bu key alan oluşacaktır.) değer olarak proxy sunucu adresini port bilgisi ile birlikte belirtiyoruz. (alttaki resimde tüm diğer parametrelerin ne olacağını belirttim, valur data alanını kendi proxy server adres ve port bilgilerinize göre düzenleyin.)

 

 

Proxy3

 

Evet hepsi bu kadar. Şimdi test etmek için IE10 yüklü bir makina seçin ve gpupdate /force komutu ile yeni group policy’nin uygulanmasını sağlayın. Daha önce proxy almayan IE10 yüklü makina şu anda internete proxy üzerinden çıkıyor olmalı.

 

Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur, yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle…

 

Kaynak : http://www.edugeek.net/forums/windows-7/110567-ie10-proxy-setting-windows-7-a-2.html#post999643

 

 

Filed under

Windows

| Tags:

  1. Hakan Çakıroğlu

    Eğer ortamınızda Windows Server 2012 kurulmuş bir sunucu var ise o sunucu üzerinden Group Policy arayüzünü açarsanız DC’lerinizden herhangi biri Windows Server 2012 olmasa da IE10 için GPO’lar oluşturup bu policyleri dağıtabilirsiniz.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.