You are here: Home » Linux » Qmail Kuyruk Yaşam Süresini Değiştirme

Qmail Kuyruk Yaşam Süresini Değiştirme

Qmailin kuyruğu gönderilemeyen ya da bekleyen mailler için default olarak 7 gün boyunca bu mailleri tekrar tekrar göndermeyi deneyerek kuyrukta kalmalarına sebep olur. 7 gün bazı durumlarda sizin için uzun bir süre olabilir ve bu süre boyunca kuyruktaki birikmeden dolayı bazı problemler yaşayabilirsiniz.

Qmail kuyruk yaşam süresi olan  default 7 gün değerini değiştirmek için ;

Qmailin kurulu olduğu dizindeki “control” dizinine gidin (qmaili default /var/qmail dizini altına kurdugunuzu varsayıyorum)

cd /var/qmail/control

Daha sonra saniye cinsinden kuyrukta bekleyen maillerin ne kadar bekleyeceğini aşağıdaki gibi “queuelifetime” dosyasına yazdırın. Bu dosya normalde yoktur. Biz oluşturacağız. Eğer 3 günlük bir süre için kuyrukta maillerin saklanmasını istiyorsanız 3 * 24 * 60 * 60 = 259200 değerini kullanmalısınız.

echo "259200" > queuelifetime

Ve son olarak qmail servisini baştan başlatalım

/etc/init.d/qmail restart

Evet qmail bundan sonra kuyrukta bekleyen mailleri 3 gün ya da sizin belirlediğiniz süre kadar saklayacak ve daha sonra kuyruktan silecektir.

Umarım faydalı bir palyaşım olmuştur. Yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle…

Filed under

Linux

| Tags:

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.